Wczoraj w okolicy południa wybraliśmy się na lunch do Tutto Bene na krakowskim Kazimierzu, aby zakosztować autentycznych włosko-góralskich smakołyków, z których restauracja ta słynie :)
ZAMÓWIENIE
- Barszcz z uszkami: 10 zł.
- Rydze na maśle: 22 zł.
- Bruschetta: 14 zł.
- Pizza Tutto Bene (duża): 27 zł.
- Dwie herbaty Demers: 14 zł.
RACHUNEK
Całość rachunku: 87 zł. Zniżka FoodieCard: 36,50 zł. Do zapłaty: 50,50 zł.
- rabat obowiązuję we wtorki,
- konieczność rezerwacji telefonicznej,
- z rabatu na jednej karcie skorzystać mogą maksymalnie 2 osoby,
- rabat nie obowiązuje na napoje.
Faktycznie trzeba za kazdym razem rezerwowac telefonicznie miejsce? Czy moze jak sie strafi wolny stolik to i bez rezerwacji zostanie sie obsluzonym?
OdpowiedzUsuńJeżeli restauracja zastrzegła konieczność telefonicznej rezerwacji, to faktycznie jest to jeden z warunków uzyskania rabatu. Sami jednak dość często rezerwujemy stolik na kwadrans przed planowaną wizytą (telefonując niemalże spod drzwi) i jeszcze nigdy nie spotkaliśmy się z odmową. Wymóg rezerwacji nie ma bowiem utrudniać dostępu do promocyjnej oferty lokalu, a jedynie eliminować sytuacje, w których musielibyście odejść z kwitkiem z racji kompletu gości lub organizowanej imprezy zamkniętej :)
OdpowiedzUsuń