Kuchnia bułgarska, jak przystało na godną reprezentantkę bałkańskiej tradycji kulinarnej, to istny tygiel i bogactwo smaków, w którym zaobserwować możemy wpływy zarówno kuchni greckiej, jak i tureckiej. Warszawski Nesebar jest z kolei świetną ambasadą tej różnorodności - przy pierwszej wizycie próbowaliśmy tam jagnięciny po georgiowsku, teraz padło na cielęcy giuewcz po zaralijsku, a już planujemy na trzy wizyty naprzód – z pewnością będzie musaka, będą małże, a także ser sirene. Dla nas obowiązkowo w towarzystwie jednej z rozgrzewających zup oraz airanu – słonego napoju jogurtowego :)
ZAMÓWIENIE
- Zupa Tomczeta: 16 zł.
- Giuwecz po Zaralijsku: 29 zł.
- Airan 0,3 l: 5 zł.
RACHUNEK
Całość rachunku: 50 zł. Zniżka FoodieCard: 22,50 zł. Do zapłaty: 27,50 zł.
WARUNKI RABATU FOODIECARD W NESEBAR
- rabat obowiązuje w poniedziałki, wtorki, środy i czwartki,
- wymagana rezerwacja telefoniczna,
- z rabatu na jednej karcie skorzystać mogą maksymalnie 2 osoby,
- rabat nie obowiązuje na napoje.
Kliknij tutaj, aby obejrzeć profil Nesebar na stronach FoodieCard.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz